Virkattu donitsi aloittelijoille

  • 22 Oct, 2021

Virkkukoukuilla voi tehdä myös hiusdonitseja.

Virkkukoukuilla voi tehdä myös kauniita hiusdonitseja. Virkattu donitsi on uniikki käsityö, joka sopii niin omiin hiuksiin kuin vaikkapa lahjaksi läheisille. Hiusdonitsista voi tehdä juuri sellaisen, kuin itse haluaa. Liikkeelle voi lähteä esimerkiksi omasta lempiväristä, josta tehdään ensimmäinen donitsi. Hiusdonitsin virkkaaminen on todella helppoa. Se sopii sen vuoksi erinomaisesti myös aloittelevan virkkaajan käsityöksi. Tarvitset ainoastaan virkkaamiseen soveltuvaa lankaa, kuminauhan sekä tietenkin virkkuukoukun. Hiusdonitsi valmistuu melko nopeasti ja yhdestä lankakerästä saat tehtyä donitsin mallista riippuen 3-4 hiusdonitsia.

Virkattu donitsi syntyy jämälangoista

Hiusdonitsin tekemiseen voi käyttää hyvin myös jämälankoja. Eli jos sinulla on kasa ylimääräisiä lankoja, niin nyt niille löytyy käyttöä! Eri värisistä langoista saa itse asiassa todella ihastuttavia donitseja.

Virkkaamisessa voi toimia niin, että virkkaa suoraan kuminauhan päälle, jolloin donitsi syntyy melkein, kuin itsestään. Tai voi virkata ensin pitkän suorakaiteen muotoisen palan, jonka päälle asettelee kuminauhan, tekee taitoksen ja virkkaa donitsin kiinni muotoonsa.

Hiusdonitseja lasten kanssa

Hiusdonitseja voi tehdä erinomaisesti myös lasten kanssa. Koska donitsin tekeminen on melko nopeaa, jaksavat lapsetkin keskittyä siihen. Mikäli lapsi on liian pieni virkatakseen, voi hänelle antaa koristelijan roolin. Donitsin voi koristella vaikka helmillä.

Virkkaaminen on erinomainen käsityöharrastus. Sitä voi tehdä melkein missä vain, kuten junassa tai televisiota katsellessa. Tilaamalla omat virkkaus- ja ompelutarvikkeet netistä säästää samalla aikaa ja usein myös rahaakin, kun tuotteiden vertailu onnistuu helposti. Laadukkailla tuotteilla virkkaaminen sujuu ilman suuria kommelluksia.