Tyylikäs pellavakangas vaatteisiin

  • 10 Jan, 2022

Pellavakangas on pehmä.

Sopiiko pehmeä ja hengittävä pellavakangas vaatteisiin? Se on itse asiassa hyvin hengittävä kangas, joten se toimii myös hyvin kesän kuumuudessa. Jos asu on hiukan väljä, se tuo mukavaa viileyttä. Kangas tunnetaan myös siitä, että se on kestävää ja siinä on luonnostaan mukava kiilto. Pellavakankaasta voi tehdä juhlavia mekkoja, housuja sekä jakkuja, mutta kangas toimii myös hyvin arkisemmissa vaatteissa. Sitä voi käyttää myös vuodevaatteina sekä pyyhkeinä.

Antibakteerinen pellavakangas vaatteisiin

Jos historiaa miettii lyhyesti ja nopeasti, voidaan palata taaksepäin viimeisimmät sata vuotta. Pellavalla on vaatetettu suomalaisia hyvin kauan ja jo antiikin kreikkalaiset käyttivät sitä. Pellavahan on kasvi ja sitä on viljelty aikojen alussa myös Suomessa. Nykyään sen viljely on vähäistä, mutta selvästi on havaittavissa innostuksen lisääntymistä. Nykyään pellavalla on hiukan elitistinen maine kankaana ja sitä pidetään siksi luksuksena. Monesti keinokuituisen materiaalit ajavat pellavan ohi, koska ne ovat halvempia.

Pellavan hyviä puolia on ehdottomasti se, että se on kestävä ja mikä parasta, siinä on täysin omanlaisensa antibakteerinen ominaisuus. Eli käytännössä ne eivät levitä bakteereita samoin kuin muut kankaat. Se oli ennen vanhaan käytössä sairaaloissa juuri tämän ominaisuutensa ansioista. Pellavaa on tänä päivänä saatavissa kankaina eri värisinä, mutta niistä on myös tehty erilaisia sekoitteita muun muassa viskoosin kanssa.

Pellavan ominaisuudet

Pellava on kestävä materiaali ja oikeastaan se paranee sitä mukaa, mitä enemmän sitä käyttää. Kun sitä pitää ja pesee, niin se saa kerta kerralta yhä enemmän kiiltoa ja pehmeyttä. Se on myönnettävä, että se ei ole paras mahdollinen valinta iltapuvun kankaaksi, koska se rypistyy helposti. Jos puku on koristeellinen, niin kangas ei kestä taivutusta. Mutta kuten sanottu, kesällä se on viileä ja hengittävä materiaali, joten täysin käyttökelpoinen hankinta.