Persoonalliset kastelahjat lapselle

  • 04 Sep, 2022

Persoonalliset kastelahjat

Meistä on varmasti moni törmännyt siihen, että on hankittava kummilapselle kastelahja. Päässä pyörii kaikenlaiset lahjat, mutta kaikki tuntuvat olevat tylsiä ja niin monesti käytettyjä, että ne eivät sytytä. Silloin tulee into löytää jotain erilaista ja siksi persoonalliset kastelahjat ovat yksi suosituimmista ideoista. Millainen on persoonallinen kummin antama lahja? Vuosikymmeniä sitten lapsi sai kastelahjaksi lusikan, johon oli kaiverrettu tärkeät tiedot nimen ja syntymäajan lisäksi. Niistä on aika jo hiukan ajanut ohi.

Millaisia ovat persoonalliset kastelahjat

Nykyisen ajattelumallin pohjalta kummilusikka voi äkkiseltään olla varsin persoonallinen, koska aika on niistä ajanut ohi ja nyt se huokuu historian havinaa. Monet lapset ovat saaneet myös esimerkiksi metallisen albumin, johon voi kerätä parhaimmat vauva-ajan valokuvat. Ongelma onkin siinä, kuka enää teettää ottamistaan kuvista paperisia, saadakseen ne albumiin. Erilaisia koruja on paljon ja niistä saa hyvinkin henkilökohtaisia sekä herkkiä. Se on aina helppoa ja turvallinen vaihtoehto. Oletko kätevä käsistäsi?

Erilaiset itsetehdyt vaatteet, kirjonnat tai vastaavat tuovat mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Jos taitoa riittää, on kirjotapakkaukset tai syntymäseinävaate todellinen helmi käsitöiden joukossa. Jos on ahkera käsitöiden tekijä, olisi syytä tietää tulevasta kummiudesta hyvissä ajoin, jolloin ehtii suunnitella ja toteuttaa jopa isommankin käsityön. Käsityötaitoinen kummi voi myös luvata lapselle tekevänsä jonkun ihanan pehmoisen vaatteen niin kauan kuin lapsella riittää intoa käyttää itse tehtyjä vaatteita.

Persoonallinen lahja on aikaa

Erään tytön ja hänen kummitätinsä tarina on myös mielenkiintoinen. Kummitäti antoi säännöllisesti omaa aikaansa ja opetti tytön ratsastamaan. Se oli näiden kahden välillä yhteistä aikaa ja perinteisistä lahjoista luovuttiin kokonaan. Tämä ei ehkä kummilahjasta käy, mutta kuten huomataan ideoita voi kehitellä hyvinkin laajalla skaalalla eikä aina hankkia sitä, mikä on helppo. Käytännöllisiä lahjoja lapsi oppi arvostamaan, kun ikää tulee vähän enemmän ja muistaa ne vielä vuosia myöhemminkin.