Napinläven ompelu

  • 30 Nov, 2021

Housun napit

Monella ompelua harrastavalla on omat inhokkinsa ompelussa. Yksi tällainen inhokkiasia on erityisesti napinläven ompelu. Monella ompeleminen sujuu hyvin siihen saakka, kunnes pitäisi ommella napinläpi paikoilleen. Ratkaisu ongelmaan ei kuitenkaan tule aivan itsestään, vaan jokaisen on harjoiteltava ompelua muutamaan kertaan, ennen kuin se alkaa sujumaan paremmin. Älä siis heitä heti pyyhettä kehään, vaan lähden kokeilemaan ompelua näillä vinkeillä.

Napinläven ompelu helposti

Ensimmäisenä koneeseen tulee kiinnittää napinläpipaininjalka ja valita sopiva ohjelma. Ohjelmaan syötetään napin koot. Tämän jälkeen kone ompelee napinläven automaattisesti. Kankaasta tulee kuitenkin pidellä vähän kiinni, jotta kaikki sujuu hyvin ja lopputulos on siisti. Jos teet samaan vaatteeseen useamman napinläven, kannattaa ne tehdä samoilla asetuksilla. Näin niistä tulee identtiset keskenään.

Napinläven lisäksi voit ommella myös napit kiinni ompelukoneella. Koneella ommellen ne menevät paremmin ja huomattavasti nopeammin paikalleen. Napit voi ommella lähes mihin vaatteeseen tahansa koneen avulla, jotta aikaa säästyisi. Jos sinulla ei ole tarvikkeita napinläven tai napin ompeluun, voit tilata helposti kaikki tarvitsemasi ompelutarvikkeet netistä sivustomme kautta.

Kuinka saada napinlävet oikeaan paikkaan?

Napinläven ompelu ei välttämättä suju ensikertalaiselta täydellisesti. Siksi harjoittelu on tärkein asia. Vaikka ompelukone hoitaa ompelun puolestasi, tulee sinun asetella kangas niin, että napinlävet tulevat juuri oikeille paikoilleen. Jos samaan kankaaseen tehdään useampi napinläpi kerralla, kannattaa ehdottomasti merkata napinläpien paikat kankaalle, jotta ne on helpompi saada osumaan kohdilleen.