Kulmikkaat sukkapuikot voivat vaatia totuttelua

  • 15 Jul, 2022

Kulmikkaat sukkapuikot ovat neulomisessa hyvä vaihtoehto perinteisille sukkapuikoille.

Kulmikkaat sukkapuikot ovat hyvä vaihtoehto tavallisille sukkapuikoille. Kulmikas muotoilu vähentää sukkapuikon puristamisen tarvetta, jolloin käden ote pysyy pitävänä ja käden ja käsivarren lihakset pysyvät rentoina. Kulmikkailla sukkapuikoilla on miellyttävä neuloa työtä kuin työtä. Jos käsissäsi on esimerkiksi nivelvaivoja, voi kulmikkailla sukkapuikoilla neulominen olla hiukan kivuttomampaa. Myös niskoille nämä puikot ovat hyvä valinta. Alun perin puikot ovatkin kehitetty reumapuikoiksi.

Kulmikkaat sukkapuikot ovat kooltansa hieman erilaiset

Kun valitsee työhönsä puikkoja, kannattaa koon valinnassa olla tarkka. Kulmikkaissa sukkapuikossa koko on hieman erilainen, kuin perinteisissä puikoissa. Jos työhön vaaditaan 3 mm puikko, kannattaa kulmikkaasta puikosta valita koko 3,5 mm. Helppo muistisääntö kulmikkaiden sukkapuikkojen kanssa on se, että valitsee aina 0,5 mm isommat puikot, kun valitsisi tavallisissa neulepuikoissa.

Puikkojen materiaali on myös tärkeä. Jokaiselle neulojalle löytyy varmasti miellyttävin materiaali, mitä tykkää työssänsä käyttää. Kulmikkaita sukkapuikkoja saa mm. koivuisena ja alumiinisena. Omaan käteen sopivin sukkapuikko löytyy kokeilemalla eri materiaaleja ja kokoja. Niitä löytyy sekä 15 cm ja 20 cm pituisina. Vaihtoehtoja siis löytyy niin koossa kuin materiaalissakin.

Näitä puikkoja kannattaa kokeilla

Kulmikkaita sukkapuikkoja kannattaa ehdottomasti kokeilla. Neuloessa sormien nivelvaivat voivat olla ikäviä ja niskat kipeytyä paljosta neulomisesta. Jos näistä puikoista löytyy apu näihin vaivoihin, voi se innostaa uusien neulontatöiden pariin. Jos käsialasi neuloessa on hyvin löysää, kulmikkailla puikolla saa napakkaa jälkeä työhönsä.