Käytännöllinen ompelutarvikesetti

  • 14 Feb, 2022

Ompelutarvikesetti kannattaa pitää kohtalaisessa järjestyksessä.

Vain tyhmä tai tuhlaavainen jättää korjaamatta vaatteen, joka on mahdollista korjata omin avun. Monen ratkenneen sauman tai irronneen napin hoitelee kuntoon käden käänteessä. Usein korjauspuuhat saattavat kuitenkin lopahtaa alkuunsa jo siitä syystä, että tarvikkeita ei ole saatavilla. Pienikin ompelutarvikesetti mahdollistaa sen, että korjaus- ja ompelutöihin voi ryhtyä juuri silloin, kun mieli tekee eikä asia lykkäänny hamaan tulevaisuuteen tai unohdu kokonaan.

Pienikin ompelutarvikesetti sisältää perustarvikkeet

Ompelutarvikesetin ei tarvitse olla laaja tai kallis ollakseen toimiva. Pienikin valikoima riittää arjen tarpeisiin ja etenkin, jos ei harrasta käsitöitä erityisen innokkaasti. Sen on kuitenkin hyvä sisältää tietyt perustarvikkeet, joita ovat ainakin ratkoja, sormustin, erilaiset neulat eri tarkoituksiin, nuppineulat, eri väriset lankarullat, sakset ja mittanauha. Nämä tarvikkeet ovat edullista hankkia.

Pieni valikoima riittää yllättävän hyvin paikkaamiseen ja parsimiseen. Jos revenneitä housunpolvia tai tyynyliinan saumaa on tarkoitus tikata käsin, on mukavaa, että oikean kokoiset neulat ja oikean värinen lanka ovat saatavilla. Mustat pistot vaalealla pohjalla eivät ilahduta silmää eivätkä mieltä. Sen sijaan mieltä ilahduttaa miettiä jälkikäteen, kuinka paljon säästyikään, kun uuden tekstiilin haalimisen sijaan osasikin korjata vanhan.

Pidä ompelutarvikesetti ajan tasalla

Jotkut asiat kodissa tuntuvat jäävän vähän unohduksiin ja jopa retuperälle, ja ompelutarvikesetti saattaa olla usein yksi sellainen. Jotta setistä on jatkuvasti hyötyä, se kannattaa pitää jatkuvasti ajan tasalla. Kun olet käyttänyt langan lähes loppuun, kannattaa ostaa uusi rulla seuraavalla kauppareissulla. Myös sakset ja neulat on syytä palauttaa käytön jälkeen paikoilleen.